Вагнер латентно капитулира в Бахмут. Това съобщи говорителят на Източната групировка

...
Вагнер латентно капитулира в Бахмут. Това съобщи говорителят на Източната групировка
Коментари Харесай

Говорител на украинската армия: Вагнер латентно капитулира в Бахмут

" Вагнер " латентно капитулира в Бахмут. Това заяви представителят на Източната формация на Въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий, съобщи " Униан ".

" Тези изказвания на Пригожин (за напускането на Бахмут), на изсъхнал език, са латентна капитулация на неговата група. Несъмнено в тях се крие вътрешна борба в навечерието на огромни, както ми се коства, събития в самата Русия ", разгласи той.

Череватий акцентира, че през днешния ден шефът на " Вагнер " се пробва да избави останките от групата си, тъй като схваща, че още няколко седмици в Бахмут може да докара до края на неговата организация.

" Много занимателно звучаха думите му, че неговата войска е " първа в света ". В Сирия, когато " вагнеровците " се изправиха не против беззащитни сирийци, а против ВС на Съединени американски щати и когато огромна част от подразделенията им бяха унищожени за час, тъй че те не можеха месеци наред да се възстановят...

Ние прогнозирахме преди повече от 2 месеца, че в случай че тази динамичност на загубите продължи и врагът не може да откри източник за попълване на персоналния си състав, той ще бъде надвит, което се случи в този момент ", означи Череватий.

Украйна удостовери, че наемниците на " Вагнер " действително напускат Бахмут. Те обаче ще продължат да се бият против Украйна. Това оповести секретарят на украинския Съвет за национална сигурност и защита Алексей Данилов в изявление за Би Би Си.

" Да, това (изтегляне) се случва. Но това не значи, че те ще спрат да се бият с нас. Те ще се съсредоточат повече върху други фронтове... те се прегрупират в други три точки ", посочи Данилов.

Секретарят на Съвета за национална сигурност и защита акцентира, че Бахмут е украинска земя и украинците би трябвало да я пазят. Според него градът " изигра огромна роля в тази война ".

" Ако стартираме да напущаме всяко обитаемо място, това може да ни докара до нашата западна граница, както искаше Путин да направи през първите дни на войната ", изясни той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР